Magunkról

Sajtóhírek

Elérhetőségeink

Árva Bethlen Kata – 2011. december 8

Az Aradi Magyar Színház szervezésében december 8-án, csütörtökön 18 órától a Jelen Ház nagytermében színre kerül Kocsis István Árva Bethlen Kata című monodrámája Meister Éva színművésznő előadásában. 

„Élete másoknak példa és világos tükör” – írta a kortárs Bod Péter gróf Bethlen Katáról.

Jegyek elővételben a Jelen könyvesboltban, valamint előadás előtt a bejáratnál kaphatók. 

Bővebben...

Csal a feleségem - 2011. november

Nem tudnám megmondani, hány kabaréműsort láttunk nagyváradi színészektől – szerencsére már az „ántivilágban” is jártak Aradon –, de jó néhányat bizonyosan. 

A „Pece-parti Párizsban” régi, százéves hagyománya van a kabarénak, van tehát előzmény, hagyomány, amihez vissza lehet nyúlni. Amikor Aradon meghirdették a Csal a feleségem c. előadást, aki jegyet vásárolt, tudta, mire számíthat: vidám jelenetekre, énekszámokra – egykori slágerekre, kuplékra, dalokra –, humoros összekötő szövegre, s arra, hogy mintegy másfél órán keresztül jól szórakozik. A nagyváradiak hűségesek önmagukhoz és a közönségükhöz, s azt nyújtják, amit a „százfejű szörny” elvár tőlük.

Bővebben...

Mi kéne még? - 2010. február

Pénteken az Aradi Jelen Házban és a Kisiratosi Művelődési Házban is előadta a Mi kéne még? című kabaréműsorát a nagyváradi MM Pódium Színház. 

A humoros jelenetek, és a betétekként szolgáló magyar és nemzetközi slágerek, örökzöldek, nem utolsósorban az operettek elnyerték minden korosztály tetszését.

Az aradi közönség visszatérőként üdvözölhette Meleg Attilát, aki a Matyi Műhely Bábszínházzal rendszeresen turnézik vidékünkön, és bátyját, Meleg Vilmost, akit a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti társulatából ismerhet a nagyérdemű. A teltházas aradi előadás szünetében kértem meg Meleg Vilmost, hogy meséljen az MM Pódium történetéről.

Bővebben...

Eisenbacher Musikanten fúvósegyüttese – 2008 július

Szerda délután a Jelen Ház nagytermében szépszámú közönség előtt mutatkozott be az aradiaknak a freiburgi (Németország) Eisenbacher Musikanten fúvósegyüttese. 

A 13 tagú, fiatalokból és már nem egészen fiatalokból álló csoport, a freiburgi vasúti társaság zenei társaságának együttese a szentannai katolikus templom felszentelésének 140. évfordulója kapcsán megrendezett Német kulturális dekád keretében jött Arad megyébe a németországi Valores Kulturális Egyesület szervezésében, az Aradi Polgármesteri Hivatal, a Banat JA Kulturális Egyesület, a Német Demokrata Fórum támogatásával.

Bővebben...

Hagyományápoló amatőr fesztivál – 2005 november

Mint ahogy a könyvnek olvasó, a színházi produkciónak néző kell – enélkül egyiküknek sincs hatása. Részben ebből a felismerésből indult ki az aradi Magyar Színház Alapítvány, amikor tavaly hagyományteremtő szándékkal megrendezte az Amatőr Színjátszók első Fesztiválját, idén pedig a másodikat, fellépési és tapasztalatcsere-alkalmat teremtve a régió amatőr színjátszóinak. Szerencsére az alapítvány kezdeményezését felkarolta az Aradi Városi Tanács, szponzorként támogatva a rendezvényt, amelynek bevallott célja a magyar nyelvű iskolai színjátszás bátorítása, felkarolása, és ezáltal az anyanyelvi kultúra fejlesztése, a közösségépítés.

Bővebben...